linser månads linser endags linser bifokala linser skötsel av linser handla linser billiga linser sponsrade länkar om linser guide till inköp av linser

   Linser ?
   Här finns tips och råd om linser !

 

linser


Tittar du också efter billiga linser ?

   

Alla som använder linser vet hur mycket det kostar - det är anledningen till att jag tog fram denna guiden till linser; för att göra det lättare för Dig att hitta billiga (och bra) linser !

Det finns numera många leverantörer av linser på nätet. Jag har försökt finna några som är både billiga på linser - och som får bra omdömen av kunderna.

LensWay erbjuder ett stort urval billiga linser och har dessutom billiga tillbehör. Jag trodde först inte på att de kunde erbjuda samma linser som jag köper hos Synsam - men det gick.

Jag fick dem till halva priset och det gick t o m snabbare än hos Synsam (behövde ju inte beställa tid hos optikern).

PriceRunner har en väldigt fin sökfunktion för att finna billiga linser på nätet:

Jag hittade snabbt LensOn, YourLenses, Lenses 4 net och FreeNetLens för att nämna några.

Vill du veta mer om linser ?

Nedan presenterar jag några av de olika sorters linser som finns att välja bland, samt dess fördelar och nackdelar.

Några andra frågor som jag besvarar:

- Viktigt att veta om skötseln av dina linser; vad ska man tänka på ?

- Vilka risker finns med linser ?

- Hur länge kan man ha sina linser ?


OBS! Inga medicinska omdömen - endast av egen erfarenhet!linser

Vilka sorters linser finns det då ?

Linser tillverkas i en vätskehaltig plast, som är en blandning av silikon och något som kallas silikonhydrogel.

Finessen med linser av silikon är att dessa släpper igenom syre. Hydrogelet används för att motverka silikonets vattenavstötande förmåga.

Det finns många olika sorters linser; månads linser, endags linser, kosmetiska linser (kallas även färgade linser), toriska (dvs linser för astigmatism - brytningsfel) linser och nu t o m bifokala linser (var ska det sluta?).

Månads linser: detta är nog den mest populära av linser. Enkel användning, man sätter sina linser på morgonen och tar ut dem på kvällen. Du kan få dina linser till översynthet, närsynthet och astigmatism (brytningsfel).

Endags linser: denna typen av linser behöver du inte klydda med och de är mycket behagliga att hantera; nytt paket på morgonen - dessa linser kan sedan kastas på kvällen.

Kosmetiska linser: denna typen av linser är kul om man vill ändra sitt utseende på ett drastiskt sätt utan att behöva ta till plastik kirurgi. Dessa linser kan fås med eller utan styrka och i flera olika färger, t o m som kattögon ( LensWay har en sort som heter Wild Eyes 2 Go !). Skulle inte den sorten passa, så rekommenderar jag att du söker efter Crazy Linser på t ex Google.

   
Google

Bifokala linser: denna typen av linser är till Dig som "lider" av s k ålderssynthet och egentligen behöver bifokala glasögon, men som hellre vill vara utan. Jag tillhör den kategorin (snart...).linser

Skötsel av dina linser ?

Endags linser behöver du inte sköta om, så den var snabbt avklarad ;)

Månads linser brukar jag gnugga lätt mellan tummen och pekfingret, som jag blött med lite linsvätska som rengöringsmedel.

Övriga typer av linser, sådana som man kan ha upp till ett år eller t o m längre, kan kräva att man kokar dem - dock inte vanligt numera. Man kan också behöva rengöra dem i en speciell rengöringsvätska, som löser upp de äggviteämnen, som brukar fastna i linsens porer.

Du ska inte använda linser när du är förkyld eller när du vistas i en överdrivet dammig miljö - det ökar risken för inflammation i ögonen.

Du kan uppleva problem med irritation i ögonen om linser används i luftkonditionerade utrymmen. Det går dock över ganska snart efter det att man lämnat lokalen.

Jag har upptäckt att ju äldre man blir, desto kortare tid kan man ha linser i ögonen. Det verkar som tårkanalerna inte producerar lika mycket som när man var yngre...

   

Frågor och kommentarer om linser och denna sidan välkomnas !

Kontakta: AndersNO NEWS

 


::

Färgade linser

::

Eye Q

::

American Express

::

Låna pengar

::

Billiga flygresor

::

Contact Lenses

::


 

Copyright © Datorsam.com 2005. All Rights Reserve
slut på guiden om linser